Kisah Kejayaan

Pipeline Network

Syarikat:
Pipeline Network Sdn Bhd
Siri:
Pertama
Tahun:
2015
image

Diasaskan oleh Mohamad Afeez Bin Abdul Aziz, pemenang Program SUPERB Siri 1/2015. Pipeline Network Sdn. Bhd. (PNSB), merupakan sebuah syarikat konsultansi and kejuruteraan di dalam bidang Internet of Things, Big Data Analytics, dan Cloud Services.

Program SUPERB

Melalui program SUPERB, PNSB telah berjaya membina dan mengoperasikan 5G IoT Network pada masa kini yang digunapakai untuk produk seperti edge processing device untuk Petronas dan juga intelligent meter oleh Tenaga Nasional Berhad.

PNSB menawarkan produk-produk berasakan 'cloud' seperti core cloud iaitu Virtual Machine(VM) dan juga edge processing device. Selain daripada itu, PNSB memberi nilai tambah untuk melengkapkan pakej dengan penawaran produk Object Storage, Block Storage, Managed Database, Managed Firewall dan Managed Kubernetes.

Antara pelanggan-pelanggan PNSB adalah agensi-agensi kerajaan seperti Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Pengangkutan, Kementerian Sains & Teknologi, serta syarikat korporat seperti Tenaga Nasional Berhad dan Petronas.


loader